Heeft u van ons een brief of exploot ontvangen maar bent u het niet eens of heeft u al betaald? Laat u ons dat dan per e-mail weten op info@incassohulpzeeland.nl. Vermeld altijd uw dossiernummer! Mocht u al betaald hebben dan verzoeken wij u ons uw betaalafschrift of betaalbewijs toe te sturen.
Voor het treffen van een betalingsregeling kunt u ons bellen, een e-mail zenden of een brief zenden. De regeling start in de week of maand waarin u de aanvraag doet. Wij sturen altijd een bevestiging van de betalingsregeling, waaruit blijkt dat uw voorstel akkoord is en welke voorwaarden voor de regeling gelden. Het kan zijn dat wij u vragen om uw voorstel nader te onderbouwen. Hiervoor ontvangt u een invulformulier.
U heeft een brief, e-mail of aanmaning ontvangen omdat u een vordering niet op tijd heeft betaald. In de brief, e-mail of aanmaning wordt vermeld waarvoor en welk bedrag u moet betalen. Ook wordt er vermeld binnen welke termijn u moet betalen.
Bent u niet in staat om de vordering en/of andere schulden te voldoen, dan kunt u daarvoor hulp vragen. U kunt voor diverse vormen van schuldhulpverlening financiële zorgverlening, Regionaal Bewind of uw gemeente. Dit ontslaat u niet van uw verplichtingen en geeft u geen direct uitstel tot betaling. Wij vragen u om ons hierover te informeren zodat we samen naar een oplossing kunnen kijken.
Laat uw bewindvoerder altijd contact met ons opnemen via het formulier op onze website of via een e-mail naar info@incassohulpzeeland.nl.
U kunt ons op verschillende manieren bereiken
U kunt ons bereiken door:
Stuur ons een e-mail op info@incassohulpzeeland.nl of Bel ons op 0113-219660 ook kunt u een brief zenden Stuur deze aan:
DC & LS B.V.
Postbus 116
4460 AC Goes
Belangrijk: vermeld altijd uw dossiernummer!
Als u niet op tijd betaalt, kan onze opdrachtgever ons vragen om een gerechtelijke procedure te starten. Hiermee wordt aan een rechter gevraagd om u te veroordelen tot betaling van de vordering, rente, incassokosten en proceskosten. Als u door de rechter bent veroordeeld tot betaling kan de deurwaarder onder andere beslag leggen op uw inkomen, banksaldo en roerende zaken. Dit brengt extra kosten met zich mee.
Een onbetaalde rekening kan door de schuldeiser, een incassobureau of een deurwaarder worden verhoogd met incassokosten. Hoe hoog de incassokosten zijn en wanneer die in rekening mogen worden gebracht is vastgelegd in de Wet Incassokosten (WIK).
De proceskosten bestaan uit verschillende kosten. Als de deurwaarder genoodzaakt is om u te dagvaarden zal aan de rechter worden gevraagd om u te veroordelen in de proceskosten. De proceskosten bestaan in beginsel uit de kosten voor de dagvaarding, het salaris gemachtigde en het griffierecht.
Een dagvaarding is een officieel document waarmee u wordt opgeroepen om bij de rechtbank te verschijnen. In de dagvaarding staat wat de eis is, de motivering van de eis en wanneer u bij de rechtbank moet verschijnen. Heeft u geen bezwaar tegen de eis en wilt u verdere kosten voorkomen, dan raden wij u aan de vordering ruim voor de in dagvaarding genoemde zittingsdatum te betalen. Uw betaling moet op tijd door ons kantoor ontvangen zijn. Het bedrag dat u moet betalen staat in de bijlage die bij de dagvaarding is gevoegd. Doet u dat niet, dan kan de rechter u veroordelen om ook de proceskosten te betalen. Bent u het niet eens met de eis, dan kunt u zelf of door middel van een gemachtigde verweer voeren.
In verband met het Corona virus (Covid-19) hebben de rechtbanken een aantal maatregelen getroffen. Op verzoek van de rechtbanken voegt de gerechtsdeurwaarder een brief toe bij de dagvaarding. Met deze brief informeren de rechtbanken u over de wijze waarop u op afstand verweer kunt voeren, alsmede de contactgegevens van de rechtbank. De brief kunt u ook downloaden via www.rechtspraak.nl. Het voeren van schriftelijk verweer blijft onverkort mogelijk zoals dat in de dagvaarding staat omschreven, namelijk het per post versturen aan het in de dagvaarding genoemde postbusadres.
Het exploot van betekening en bevel is een officieel document waarbij wij u in kennis stellen van een door de rechter uitgesproken vonnis. Het bevat een kopie van een rechterlijke uitspraak waarbij u bent veroordeeld tot betaling. Ook wordt er bevel tot betaling gedaan voor de bedragen waartoe u veroordeeld bent, alsmede de na het vonnis gemaakte kosten. U bent verplicht om tot betaling over te gaan. Doet u dat niet, dan kan de deurwaarder onder andere beslag leggen op uw inkomen, banksaldo en/of roerende zaken. Dit brengt extra kosten met zich mee. Het bedrag dat u moet betalen staat in de bijsluiter bij het exploot van betekening en bevel.
Als er een deurwaarder uit naam van ons is langs geweest heeft de deurwaarder aan u of één van uw huisgenoten een ambtelijk document overhandigd. Wanneer tijdens het bezoek van de deurwaarder niemand thuis was heeft de deurwaarder het ambtelijke document in uw brievenbus gedaan. U herkent een ambtelijk document door de vermelding op de envelop. Een ambtelijk document bevat belangrijke informatie, lees het overhandigde of in een envelop achtergelaten document dan ook goed door.
Een onbetaalde vordering die door een deurwaarder in behandeling moet worden genomen kan leiden tot extra kosten. Voor het in rekening brengen van kosten zijn wettelijke regels. Zo kunnen naast de openstaande rekening incassokosten, proceskosten, executiekosten en rente in rekening worden gebracht. Wat zijn deze Executiekosten? Dit zijn de kosten die de deurwaarder voor zijn werkzaamheden, zoals het betekenen van een vonnis en het leggen van beslag, in rekening mag brengen, deze kosten zijn wettelijk vastgelegd in het Besluit Tarieven Ambtshandelingen Gerechtsdeurwaarders (BTAG). Deze tarieven worden jaarlijks aangepast en kunt vinden op de website van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG).
Om te zorgen dat het beslag kan worden opgeheven kunt u: Via een ander rekeningnummer de openstaande vordering aan ons betalen; De vordering contant bij ons betalen; Uw bank verzoeken om versneld een verklaring naar incasso hulp Nederland te sturen. De bank dient deze verklaring aan incasso hulp Nederland te verstrekken waarin wordt gemeld of en welk bedrag er kan worden afgedragen. Normaal gesproken heeft de bank 2 weken na beslaglegging de tijd om dit te doen. Neem hiervoor contact op met uw bank.
Een incasso is het traject dat een incassobureau of deurwaarder doorloopt om een niet-betaalde factuur te incasseren. Dit traject bestaat uit 2 fases: minnelijke incasso en gerechtelijke incasso.
Zo werkt een incasso
Je hebt er zelf alles aan gedaan, maar toch wordt de factuur voor de door jou geleverde dienst of product niet betaald. Je kan nu een incassotraject opstarten bij een incassobureau.
Het traject wordt opgestart met het minnelijk traject. In deze fase probeert het incassobureau het openstaande bedrag te innen door middel van aanmanen, zoals: het sturen van brieven en te bellen.
Als in het minnelijke traject het openstaande bedrag niet betaald wordt, dan is de volgende stap het starten van het gerechtelijke traject. Vanaf dit traject wordt de gerechtsdeurwaarder betrokken. Hij zal de door ons opgemaakte dagvaarding aan de debiteur betekenen. Hierna gaan wij voor of met jou naar de rechter. Met het vonnis van de rechter kan hij vervolgens beslag leggen.
Binnen 48 uur wordt jouw dossier in behandeling genomen of we nemen contact met je op bij eventuele vragen.
Dit kunnen we u niet op voorhand vertellen dit is volledig afhankelijk van het dossier en de debiteur.
Dit is afhankelijk van het dossier en de handelingen die wij hebben verricht. Uitgaande van een minnelijk traject betaalt u slechts € 95.
Als we uitgaan van een minnelijk traject waarbij al onze handelingen worden verricht geldt voor B2C 6 weken. En voor B2B 3 weken in overleg kunnen sommige zaken worden versneld. Dit is altijd dossier afhankelijk en kan niet worden gegarandeerd.
Nee, dit kunnen wij u niet garanderen. Voor al onze diensten geldt dat de inspanningsverbintenissen betreffen, wat inhoudt dat wij voor onze diensten geen resultaat kunnen garanderen.
Het minnelijke incassoproces is het traject waarin we een niet-betalende klant aanmanen. Het is de eerste stap van het volledige incassotraject.
In ons vakgebied spreken we tijdens het incassoproces vaak over minnelijke incasso en gerechtelijke incasso. Maar wat bedoelen we hiermee?
Uit welke stappen bestaat minnelijke incasso
We beginnen het traject met een laatste herinneringsbrief oftewel een WIK brief naar jouw klant. Dit geldt alleen als je klant een particulier is. Je klant krijgt dus nog één keer de mogelijkheid om de factuur zonder extra kosten te betalen.
Gebeurt dit niet, dan gaan we jouw klant aanmanen. Dat kan per brief, e-mail of telefoon.
Op basis van onze jarenlange kennis en ervaring bepalen we op welke manier we het beste contact op kunnen nemen met jouw klant om tot een oplossing te komen.
Wil je direct een incasso starten? Ga dan naar onze webpagina om uw vordering in te dienen. Ook kunt u hem per e-mail of post aan ons toezenden.
Een 14-dagen WIK brief (Wet Incassokosten).is een wettelijk verplichte laatste herinnering die wij naar jouw klant versturen. Deze verplichting geldt, over het algemeen, niet voor zakelijke vorderingen.
Voordat incassokosten in rekening gebracht mogen worden, moeten wij jouw klant 14 dagen de gelegenheid geven om alsnog zonder bijkomende kosten te betalen. In deze brief moet daarom ook vermeld worden wat de gevolgen en exacte kosten zijn, als er niet binnen deze 14 dagen betaald wordt.
Mocht jouw klant na deze brief het volledige openstaande bedrag aan ons betalen, dan sluiten wij het dossier. Wij brengen jou in dat geval alleen €35,- in rekening voor het aanmaken van het dossier en het versturen van deze WIK-brief.
Nog geen betaling ontvangen? Dan gaan we je klant schriftelijk tot betaling sommeren middels een aanmaning. In deze aanmaning wordt het openstaande factuurbedrag vermeerderd met de wettelijke incassokosten.
We nemen op verschillende manieren contact op met je klant om in deze fase toch tot een betaling te komen.
Gerechtelijke incasso is de tweede fase in het incassotraject. Als een betaling in de eerste fase, minnelijke incasso, uitblijft dan is de volgende stap een gerechtelijke procedure starten, dit is gerechtelijke incasso.
We starten de gerechtelijke procedure met het betekenen van een dagvaarding. Hiermee wordt jouw klant opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Alleen een gerechtsdeurwaarder mag een dagvaarding afgeven. Zonder dagvaarding kan je geen rechtszaak beginnen.
De rechter beoordeelt vervolgens de zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis.
Je kan de rechtszaak voorkomen door het opstaande bedrag te betalen. Of contact met ons opnemen. Ben je het niet eens met de dagvaarding? Dan kan je bezwaar maken bij de rechtbank. Kijk hiervoor in de dagvaarding op de eerste of tweede bladzijde onder het kopje ‘OM’. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op.
We starten de gerechtelijke procedure met het betekenen van een dagvaarding. Hiermee wordt jouw klant opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Alleen een gerechtsdeurwaarder mag een dagvaarding afgeven. Zonder dagvaarding kan je geen rechtszaak beginnen.
De rechter beoordeelt vervolgens de zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis.
Voordat we naar de rechter stappen vragen we onze opdrachtgever om aanvullende informatie aan ons toe te sturen zoals algemene voorwaarden, een overeenkomst, facturen, aanmaningen en alle relevante communicatie met jouw klant. Deze informatie heeft de rechter nodig om jouw zaak inhoudelijk te toetsen
Dit is het moment waarop wij jou als opdrachtgever vragen om aanvullende informatie. Het gaat dan om algemene voorwaarden, een overeenkomst, facturen, aanmaningen en alle relevante communicatie met jouw klant.
We starten de gerechtelijke procedure met het betekenen van een dagvaarding. Hiermee wordt jouw klant opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. Alleen een gerechtsdeurwaarder mag een dagvaarding afgeven. Zonder dagvaarding kan je geen rechtszaak beginnen.
De rechter beoordeelt vervolgens de zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet een vonnis.
Zonder deze stukken kan jouw zaak al voor de zitting plaatsvindt worden afgewezen. De reeds gemaakte kosten zullen dan voor jouw rekening komen.
De betaaltermijn is verstreken
Vermeld altijd duidelijk de betaaltermijn op de factuur. Hierdoor weet jouw klant voor welke datum hij moet betalen. We mogen geen incassotraject starten voordat deze termijn verstreken is.
Stuur minimaal één herinnering
Nadat de factuur verzonden is en de betaaltermijn verstreken is, het noodzaak om minimaal één herinnering te sturen aan jouw klant. Zo krijgt de klant voldoende mogelijkheden om te betalen.
Voldoet de onbetaalde factuur aan bovenstaande voorwaarden en wil je graag de vordering uit handen geven, dan kun je direct het formulier invullen of hem per e-mail toezenden.
Wij behandelen uw gehele incassotraject. Het kan natuurlijk zo zijn dat u over waardevolle informatie beschikt die van belang kan zijn voor het verloop van het traject. Al deze informatie ontvangen wij graag van u. u kunt hierbij denken aan telefoonnummers, e-mailadressen, rekeningnummer, bezit van een auto en of overige vermogensbestandsdelen. Wij vragen u dan ook al deze informatie mee te zenden via mail of ons incassoformulier.
Een dagvaarding is een officieel document met daarin een oproep aan jouw klant om voor de rechter te verschijnen. In de dagvaarding kan jouw klant precies teruglezen waarvoor hij voor de rechter moet verschijnen.
In deze dagvaarding staat de eis, het bedrag van de openstaande factuur of facturen en de gemaakte kosten. Ook staat hierin op welke manier hij kan reageren als hij het niet eens is met de vordering. De rechter beoordeelt de zaak en doet hier uitspraak over. Dit heet vonnis wijzen.
In de meeste gevallen (70%) komen we tot een oplossing in. Dat betekent zonder tussenkomst van de rechter. Leidt het minnelijk traject niet tot een oplossing, dan is de volgende stap die naar de rechter.
In de meeste gevallen behandelen wij voor jou het gehele incassotraject en zorgen wij voor het uitbrengen van de dagvaarding wanneer dit nodig is. In sommige gevallen kan dat anders zijn. Dan spreken we over een ‘Losse opdracht’.
Wil je een volledige incasso starten of meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via de contact pagina Wil je direct een losse opdracht starten? Ga dan naar de incasso pagina
Wanneer wij via de rechter een vonnis hebben gekregen kunnen wij executiemaatregelen treffen tegen jouw klant. Er zijn verschillende maatregelen, zoals een beslaglegging, beslag op roerende zaken of beslag op een huis. Welke maatregel wij zullen treffen, wordt per vordering en klant bepaald op het moment dat wij het vonnis hebben ontvangen.
Een beslaglegging is een drastische maatregel om jouw openstaande factuur bij jouw klant te incasseren. Dit noemen we een executiemaatregel. Om een beslaglegging uit te kunnen voeren is een uitspraak (vonnis) van de rechter nodig.
Twee soorten beslagleggingen
Er bestaan 2 soorten beslagleggingen, executoriaal beslag en conservatoir beslag. Het executoriaal beslag kan uitgevoerd worden nadat de rechter hiervoor toestemming heeft gegeven in een vonnis.
Het conservatoir beslag kan worden gelegd voordat er een rechtszaak gestart wordt. Het heeft een bewarende functie (jouw klant kan de gelden of goederen niet meer gebruiken) en moet via een verzoekschrift bij de rechter worden aangevraagd. In beide gevallen kunnen wij u bijstaan.
Beslaglegging door de deurwaarder
Een beslaglegging wordt altijd uitgevoerd door een deurwaarder. Dit mag alleen als een vonnis is of de rechter daarvoor toestemming heeft gegeven. Er kan op verschillende manieren beslag worden gelegd; zoals beslag op roerende en onroerende zaken, op loon, op een sociale uitkering of op een bankrekening. Het beslag loopt net zo lang tot de totale openstaande bedrag voldaan is.
Beslaglegging via incasso hulp Nederland
Een beslaglegging is een drastische maatregel. In de meeste gevallen is deze maatregel gelukkig niet nodig, omdat er alsnog betaald wordt. bij incasso hulp Nederland doorlopen wij voor jou het gehele traject, waaronder een beslaglegging, als dit echt nodig is.